Гаряча вода в Києві: Кличко хоче мирову з "Нафтогазом"

Субота, 1 вересня 2018, 12:10

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада робить все можливе, аби в найкоротший термін підписати угоду на газопостачання з НАК "Нафтогаз".

Про це повідомляє пресс-служба КМДА.

За його словами, важливим кроком для врегулювання спору з "Нафтогазом" стало рішення уряду про надання субвенції на погашення різниці в тарифах на комунальні послуги.

"Уряд доручив Мінфіну віднайти джерела у бюджеті для надання столиці субвенції на погашення різниці в тарифах на компослуги в розмірі 730 млн гривень", - сказав мер.

Реклама:

За його словами, це рішення відкриває можливість для укладання мирової угоди з "Нафтогазом" в сфері судових розглядів щодо правонаступності боргів "Київенерго.

"Я спілкуюся з киянами – їх не цікавить ця формула. Їх цікавлять наявність самої послуги. І ми робимо все можливе, аби якнайшвидше підписати угоду на газопостачання столиці", – підкреслив Кличко.

Він нагадав, що "Нафтогаз" і досі вимагає від столиці погашення боргів, які накопичило "Київенерго". Тільки після цього ця компанія готова підписати угоду.

Зокрема, мова йде і про 1,2 млрд гривень штрафів та пені. Кличко наголосив, що місто готове вести мову про борги населення, але платити за діяльність приватної компанії влада не збирається.

Раніше Київська міська державна адміністрація очікувала, що 15-16 вересня Київ зможе укласти угоду з "Нафтогазом", що дозволить відновити гаряче водопостачання киянам.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: