Комісія з цінних паперів перевірить твіти Маска про викуп акцій Tesla

Четвер, 9 серпня 2018, 19:40
 

Комісія з цінних паперів і бірж США зацікавилась, наскільки правдивою була заява глави Tesla Ілона Маска щодо його планів викупу всіх акцій компанії і наявності відповідного фінансування для цього.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Комісія запросила у компанії інформацію про те, чи було правдивим повідомлення Маска про отримання фінансування для можливого викупу акцій.

Також регулятора цікавить, чому Маск вибрав саме таку форму розкриття інформації, замість визначеної в законі подачі документів в SEC, а також чи не порушує Маск права акціонерів.

Реклама:

Законність твітів Маска буде визначатися на підставі "прецеденту Ріда Хастінгса".

П'ять років тому в SEC вирішили, що повідомлення генерального директора Netflix, опубліковані ним у Facebook, що містили ділову інформацію, не порушили закон, оскільки інвестори були інформовані про те, де ця інформація з'явиться.

Таким чином, якщо з'ясується, що Tesla давала зрозуміти, що Маск може поділитися цінною інформацією в твіттері, це буде означати, що він не порушував закон.

Однак, якщо з'ясується, що у генерального директора не було фінансування для викупу акцій, стане зрозуміло, що Маск маніпулював вартістю акцій Tesla.

Нагадаємо, засновник Tesla Ілон Маск заявив про плани "зробити компанію приватною" і готовий викупити акції, які знаходяться у вільному обігу, за ціною 420 доларів за штуку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: