Кремль обурений новими санкціями США, що обвалили рубль до рівня 2016 року

Четвер, 9 серпня 2018, 13:25
 

Кремль вважає неприйнятним введення санкцій США у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков, передає ТАСС.

"Ми вважаємо категорично неприйнятною ув'язку нових рестрикцій, які ми як і раніше вважаємо незаконними, зі "справою Солсбері". Ми ще раз рішуче відкидаємо будь-які звинувачення в контексті можливої причетності російської держави до того, що сталося в Солсбері. Про це не може йти мови", - сказав він.

За словами Пєскова, Кремль вважає передчасним говорити про те, які заходи Москва зробить у відповідь на нові санкції США.

Реклама:

"Ми чули офіційну заяву про нові так звані санкції, і ми чули якогось високопосадовця, який говорив про можливості тих чи інших рестрикцій щодо Росії. Тому поки ми не зрозуміли конкретно офіційно про що йде мова, говорити про якісь контрзаходи, зрозуміло, було б невірно", - зазначив спікер Кремля.

Пєсков пообіцяв, що Росія буде утримувати фінансову систему у "належному стані" на тлі "непередбачуваності США".

"Безумовно, на тлі триваючої непередбачуваності наших заокеанських партнерів, звичайно ж, ми повинні і тримаємо нашу фінансову систему в належному стані, це очевидно", - підкреслив він.

Як відомо, на тлі оголошення про підготовку нових санкцій курс долара на відкритті торгів Мосбіржі перевищив 66 рублів вперше з листопада 2016 року.

Сполучені Штати в середу оголосили, що введуть нові санкції проти Росії, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії.

Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: