"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський рубль обвалився на новинах про нові санкції

Середа, 8 серпня 2018, 19:17

Долар США вперше з початку квітня перевищив рівень 65 рублів на тлі публікації тексту законопроекту нових американських санкцій проти Росії.

Про це пише Комерсант.

Таким чином, ослаблення російського рубля стало найсильнішим з початку квітня, коли були оголошені санкції, що торкнулися не тільки чиновників і бізнесменів, а й публічних компаній.

Сьогоднішні торги на Московській біржі рубль почав з впевненого ослаблення позицій проти провідних світових валют. О 12:00 курс долара піднявся на 25 копійок до 63,72 рубля.

Реклама:

Після початку торгів в Європі зниження курсу рубля прискорилося. О 13:00 курс американської валюти вперше з 19 червня піднявся вище рівня 64 руб. Вже о 15:50 не встояв і рівень 65 руб.

До півторарічного максимуму, встановленого в квітні, курс долара не дотягнув всього 1 копійку. Він піднявся до рівня 65,047 рубля, додавши щодо закриття основної сесії вівторка більше 1,5 рубля. До 17:20 він відкотився до рівня 64,72 руб.

Раніше в середу Комерсант опублікував законопроект американських санкцій, економічна частина якого передбачає посилення санкцій проти Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанку, Зовнішекономбанку і введення санкцій проти Промсвязьбанку.

Також законопроект забороняє операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: