Став відомий власник "інтернету" в Україні

Середа, 8 серпня 2018, 14:30
 
Олег Шевчук
LIGA.NET

Став відомий власник найбільшого пакету акцій найбільшого в Україні володаря оптоволоконної інфраструктури - компанії "Атраком".

Про це повідомляє Liga.net.

Відзначається, що в минулому місяці до Єдиного реєстру Мін'юсту внесли зміни, згідно з якими 50% акції компанії контролює бізнесмен Олег Шевчук.

Як і раніше немає відкритих даних, хто є міноритарними власниками Атракому. Так, 33% контролює швейцарська Zeig AG, яка записана на швейцарця з ім'ям Гнем Віктор Лоренц. Ще 17% контролює офшор Larix Enterprises Ltd c пропискою на Маршаллових островах.

Реклама:

За даними джерел видання, в міноритаріях Атракому також є Ілля Солодовський, відомий як екс-керівник компанії ESU, яка зараз займається підрядами для телеком-операторів і оформлена на того ж швейцарського юриста Гнем Віктора Лоренца.

Також в числі міноритарних акціонерів "Атракому" раніше називався і екс-голова правління "Укртелеком" Георгій Дзекон.

Сам Олег Шевчук - відомий телеком-бізнесмен, громадський і політичний діяч. Зараз інтереси Шевчука представлені в ряді компаній, що працюють на ринку будівництва та нерухомості.

З травня 2018 року Шевчук вирішив розкрити свою участь в ряді телеком-проектів в Україні. Так, спочатку його представники поділилися інформацією, що бізнесмен є основним власником групи компаній - Омега Телеком, Омега ТВ і Омега Сек'юрітіз.

Атраком - найбільш значний і дорогий актив Олега Шевчука. Це найбільший будівельник і розпорядник оптоволоконної інфраструктури в країні.

Компанія фактично є основою для роздачі дата-трафіку по регіонах України для багатьох добре відомих роздрібних телеком-мереж. Зокрема магістральні волокна компанії послужили основою для транспортних мереж мобільних операторів Beeline, UMC (зараз - Vodafone Ukraine), PEOPLEnet, Київстар, lifecell та інших компаній.

 

За даними джерел видання, до кризи Атраком оцінювали в 60-80 млн євро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: