Фішинговий сайт НАЗК краде конфіденційні дані декларантів

Понеділок, 6 серпня 2018, 19:25

Зловмисники створили фішинговий ресурс Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це на своїй сторінці в Facebook попереджає Міністерство юстиції.

"Державне підприємтсво "Українські спеціальні системи", Адміністратор Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, попереджає про розміщення в мережі Інтернет фішингового порталу Реєстру. Фішинговий ресурс розташовано за адресою portal.nazk.org.ua", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що характерною ознакою фішингового ресурсу є граматична помилка, що міститься в його назві на сторінці "входу": "Єдиний держаний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

"Щоб переконатися, що Ви перебуваєте на офіційному порталі Реєстру, зверніть, будь ласка, увагу на електронну адресу, зазначену в командному рядку Вашого браузера. Справжня адреса реєстру: portal.nazk.gov.ua", - повідомляють у Міністерстві.

Реклама:

Нагадаємо, 24 квітня новий сайт Міненерговугілля України з веб-адресою www.mev.gov.ua зламали і зашифрували.

Зловмисники вимагали за відновлення 0,1 біткоїни (близько 900 доларів), у разі несплати зломщики погрожували знищити всю інформацію з сайту через 10 годин.

Після цього, Міненерго знову розпочало використовувати свій старий сайт www.mpe.kmu.gov.ua, який з січня до кінця квітня не оновлювався.

Міненерговугілля створило робочу групу для аналізу причин злому його сайту і обіцяло відновити його роботу найближчим часом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: