Постачальник чіпів для iPhone зупинив заводи через вірусну атаку

Понеділок, 6 серпня 2018, 14:55
 

Тайванська компанія TSMC, яка є єдиним постачальником чіпів для iPhone, зупинила роботу декількох заводів через вірусну атаку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що вірус дуже швидко поширився після підключення до внутрішньої мережі компанії під час установки програмного забезпечення для нового обладнання.

Проблему швидко ліквідували, однак ступінь зараження на атакованих заводах різний: частина заводів відразу відновила свою роботу, частина повернеться до робочого процесу трохи пізніше.

Реклама:

Виробник вже повідомив про це своїх клієнтів і протягом наступних кількох днів надасть кожному з них деталі подальшої спільної роботи. Представники компанії очікують на затримку поставок і додаткові витрати у зв'язку з інцидентом.

Відзначається, що це перший випадок, коли вірусна атака торкнулася виробничої лінії, хоча віруси атакували компанію і раніше.

Нагадаємо, TSMC є постачальником мікросхем для таких компаній, як AMD, Nvidia, Qualcomm, Intel. У травні цього року виробник розпочав створення чіпів A12 для нових моделей смартфонів Apple.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: