"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Омелян назвав вартість проїзду по платних дорогах

П'ятниця, 31 серпня 2018, 13:45
 
pixabay

Вартість проїзду по платних дорогах в Україні може становити орієнтовно від 20 до 70 євроцентів або 6,63-23,19 гривні за кілометр.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі одного з телеканалів, передає "Новое время".

"У випадку України, європейських країн, де практикуються платні автобани, вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20 і 70 євроцентами. Зараз йде дискусія", - сказав він.

Омелян зазначив, що вартість проїзду по платних дорогах в Китаї становить приблизно 20 євроцентів, а в Європі - 50-70 євроцентів.

Реклама:

Міністр також розповів про плани будівництва платних автодоріг в Україні.

"У цьому році ми анонсуємо будівництво відрізка між Львовом і Краковцем. Це повинна бути платна дорога. І я сподіваюся на те, що якщо тендер пройде успішно, будівництво почнеться вже в 2019 році. Ми почали підготовку техніко-економічної документації для дороги Київ - Біла Церква . Це теж повинен бути автобан в Україні, і теж платний", - додав Омелян.

Як зазначає видання ЦТС, виходячи з даних Google, вартість проїзду по платних дорогах Італії значно менша, ніж говорить Омелян - близько 10 євроцентів за кілометр. Підрахувати плату можна на сайті autostrade.it.

 

Нагадаємо, в лютому Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: