"Нафтогаз" підвищив ціну газу для промисловості на 21%

П'ятниця, 31 серпня 2018, 13:35

НАК "Нафтогаз України" через зростання цін в Європі підвищив вартість вересневого газу до 12250 гривень за тисячу кубометрів (з ПДВ).

Про це повідомляє прес-служба НАК.

"НАК "Нафтогаз України" опублікувала скореговані цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 вересня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання при укладанні договорів з 30 серпня", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

Реклама:

В залежності від цих показників, Нафтогаз у вересні пропонує газ за ціною 10 208,00 – 11 115,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ).

Цінові пропозиції було скореговано через значну зміну складових ціни природного газу, зокрема зростання котирувань на європейських хабах та зниження середньозваженого курсу гривні до долара США та євро.

Нагадаємо,  з 1 серпня 2018 року НАК "Нафтогаз України" збільшив ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 1,8% (177,6 гривні).

Як повідомлялося, в Україні з 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення.

З цього часу "Нафтогаз України" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: