"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проект Держбюджету внесуть до ВР до 15 вересня – Розенко

П'ятниця, 31 серпня 2018, 11:55
 

Кабінет міністрів внесе до Верховної Ради проект Державного бюджету на 2019 рік до 15 вересня, як це і передбачено чинним законодавством. 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє його прес-служба.

"У минулому році уряд вперше за всю історію незалежності забезпечив конституційне подання повного бюджету до Верховної Ради до 15 вересня. Я переконаний, що і цього року уряд 15 вересня, може навіть трохи раніше, передасть проект Державного бюджету у Верховну Раду", - сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра, значна частина коштів Державного бюджету буде спрямована на подальше посилення обороноздатності країни та підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Реклама:

"Це наш обов’язок – і ми його виконаємо", - зазначив він.

Розенко також зауважив, що економічна ситуація і рівень економічного зростання дають підстави говорити про те, що у наступному році продовжиться підвищення соціальних стандартів.

"Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте і розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій", - сказав він.

За його словами, Державний бюджет на 2019 рік бюджет соціально спрямованим і, водночас, реальним.

"Бюджет буде правдивим , там не буде надутих цифр", - підсумував віце-прем’єр.

Нагадаємо, дефіцит державного бюджету України за підсумками січня-липня 2018 року становив 13,4 млрд гривень, тоді як минулого року бюджет за цей період було зведено з профіцитом 27 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!