Суд скасував закриття справи проти Гонтаревої

П'ятниця, 3 серпня 2018, 16:05

Апеляційний суд Києва скасував рішення Національного антикорупційного бюро про закриття справи про можливі недостовірні відомості в декларації колишньої глави НБУ Валерія Гонтаревої.

Про це йдеться в рішенні Апеляційного суду Києва, передає FinClub.

У березні детектив НАБУ виніс постанову про закриття кримінального провадження від 18 серпня 2017 року в зв'язку з відсутністю в діях Гонтаревої кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК.

Постанова про закриття справи мотивована тим, що витрати Гонтаревої на відпочинок на Мальдівських островах в липні 2016 року становили 249,9 тисяч гривень, що менше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб і "не створює об'єктивної сторони кримінального правопорушення".

Реклама:

Адвокат Юрій Харченко в інтересах третьої особи оскаржив дане рішення, але 15 червня Солом'янський районний суд Києва відмовив адвокату. У зв'язку з цим Харченко подав апеляційну скаргу.

За його інформацією, детектив НАБУ за весь час розслідування провів лише одну слідчу дію - вивчив інформацію в мережі Інтернет щодо наявності публікації про відпочинок Гонтаревої на Мальдівах, за результатами якої встановлено, що вартість відпочинку в вибраному готелі може коштувати більше 700 тисяч гривень, але отримана інформація не була перевірена детективом.

Також детектив нікого не допитував і не перевірив факт перетину Гонтаревої і членами її сім'ї державного кордону в липні 2016 року.

Апеляційний суд погодився з доводами адвоката і визнав, що суддя першої інстанції не звернув уваги на неповноту досудового розслідування.

У зв'язку з цим суд скасував постанову детектива НАБУ про закриття справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!