Уряд лишив аналогове TБ на частині території України

Середа, 29 серпня 2018, 13:55
 

Кабінет міністрів вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях біля кордону з Росією, а також на деяких телеканалах до 2019 року.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, аналогове ТБ зберігається для Національної громадської телерадіокомпанії України та місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення.

У пояснювальній записці до рішення сказано, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має визначити перелік каналів, які продовжать своє аналогове мовлення до 31 грудня 2018 року "з метою захисту національного інформаційного простору України на час переходу країни від аналогового до цифрового телемовлення".

Реклама:

Зокрема, це виключення стосуватиметься каналів на територіях, суміжних з українсько-російським кордоном, у зоні АТО, в Криму, а також каналів мовлення НСТУ і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення.

Також Кабмін доручив Держпецзв'язку у дводенний термін доопрацювати постанову в частині уточнення термінів та суб'єктів, які здійснюють мовлення.

Раніше Нацрада з телебачення і радіомовлення внесла до Кабміну пропозицію про необхідність збереження аналогового мовлення на кордоні з Росією, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора.

У червні Кабінет міністрів пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення – 31 липень 2018 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: