"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Майнінг займає 1% споживання енергії в світі - дослідження

Понеділок, 27 серпня 2018, 12:55
 

Майнінг криптовалют займає 1% споживання електроенергії усього світу.

Про це йдеться в дослідженні Прінстонського вченого Арвінда Нараяна.

На його думку, зробити цей процес більш "зеленим" зараз неможливо - єдине, що визначає, скільки енергії буде витрачатися на видобуток, - це ціна криптовалюти.

"Якщо ціна на криптовалюту підвищиться, то кількість енергії, яке буде витрачатися на обчислення, теж збільшиться. Якщо ціна знизиться, то і енергії для виробництва знадобиться менше. Решта не має значення", - зазначив він.

Реклама:

За підрахунками Нараяна, зараз на видобуток криптовалюти витрачається близько ГВт електроенергії в день. Він додав, що в його підрахунках не враховуються інші показники: під час гонки за видобутком біткоїнів обладнання дуже сильно нагрівається, тому майнерам потрібна додаткова енергія для охолодження.

Враховуючи, що майнінг не регулюється державами, а в деяких країнах навіть заборонений, знайти точні дані про те, скільки електроенергії на нього витрачається, складно.

У разі, коли майнінг в країні дозволений, виробники не завжди знають мету використання електрики.

Щоб обчислити приблизну кількість витрат на майнінг, вчений оцінив витрату енергії, спираючись на складність біткоїна - значення, що обчислюється протоколом і прикріплене до кожного блоку.

Раніше повідомлялося, що майнери криптовалют заважають каліфорнійським ученим шукати іншопланетян.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: