"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтові гіганти США просять уряд захистити їх від зміни клімату

Четвер, 23 серпня 2018, 18:35
 

Нафтові гіганти США просять в уряду країни 12 мільярдів доларів щоб побудувати бар'єр в океані, який захистить їх від наслідків впливу клімату.

Про це повідомляє APNews.

За допомогою 60-мильного "хребету" на узбережжі Техасу вони хочуть захиститися від більш сильних останнім часом штормів та припливів.

План зосереджений на ділянці узбережжя, що проходить від кордону Луізіани до промислових анклавів на південь від Х'юстона, де розташована одна з найбільших концентрацій нафтохімічних об'єктів у світі, включаючи більше 30-ти НПЗ Техасу, які становлять 30% переробної потужності країни.

Реклама:

Техасу потрібно щонайменше 12 мільярдів доларів для будівництва прибережного хребта, причому майже все це має надійти з державних коштів. 

Минулого місяця уряд відстежив початкові 3,9 мільярда доларів на три окремі, менші штормові бар'єрні проекти, які б спеціально захищали нафтові споруди.

Це відбулося після того, як ураган Харві затопив Х'юстон та частину узбережжя, спричинивши зниження цін на бензин на 28 центів за галон по всій країні.

Також зазначається, що нафтові гіганти, які знаходяться на узбережжі і спричиняють зміни клімату, не запропонували допомоги у фінансуванні проекту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!