"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін заборонив боржникам продавати автомобілі

Четвер, 23 серпня 2018, 10:10
 

Кабінет міністрів заборонив перереєстрацію та зняття з обліку транспортного засобу в разі наявності відомостей про його власника в Єдиному реєстрі боржників.

Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 22 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Кабмін вніс відповідні зміни до Порядку держреєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, самохідних машин на шасі автомобілів, мотоциклів, причепів та напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів, мопедів.

Згідно з документом, зокрема, в ході держреєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку ТЗ уповноважені особи сервісного центру МВС перевірятимуть відомості про його власника в реєстрі боржників і робити відповідну позначку на заяві власника авто.

Реклама:

Нагадаємо, Єдиний реєстр боржників є складовою частиною Автоматизованої системи виконавчого провадження. Його основна мета - запобігання відчуження майна боржником, внесеним до реєстру.

До реєстру вноситься інформація про осіб, що мають заборгованість по сплаті періодичних платежів більше трьох місяців, зокрема, аліментів, сплата яких здійснюється в межах виконавчого провадження.

Раніше Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які не сплачують аліменти.

Читайте також Без авто, розваг і відпочинку: що чекатиме на батьків, які не хочуть сплачувати аліменти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: