"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко пропонує Тамразову угоду зі слідством

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:09

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує угоду зі слідством бізнесмену Олексію Тамразову, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це він сказав на брифінгу 21 серпня, відповідаючи на запитання журналістів.

"Сьогодні він затриманий за статтею 256 "Сприяння членам злочинної організації" по статті 191 "Розкрадання в особливо великих розмірах". Після самого затримання відбудуться слідчі дії а також обрання запобіжного заходу. Адвокати і всі необхідні інструменти правової держави йому будуть надані", – сказав Луценко.

"Більш того, я особисто вважаю, пана Тамразова міг би бути дуже добрим свідком і через інструмент угоди зі слідством дати остаточні покази про структуру, розподілення обов’язків, кримінальні схеми та інші подробиці злочинної організації", – додав він.

Реклама:

За словами Луценка, "судячи з того, що Тамразов говорив прокурору Кулику, передав на флешці, розповідав ЗМІ, свідчить про його моральну готовність допомогти слідству покінчити з цією організацією".

Водночас генпрокурор наголосив, що у разі, якщо Тамразов не буде йти на угоду зі слідством, "його дії на посаді заступника  голови правління ПАТ "Укргазвидобування" та причетність до структур, на які виводили кошти, передбачають відповідальність по достатньо серйозним статтям українського кримінального кодексу".

Генпрокуратра вдруге затримала екс-першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" власника видання Insider Олексія Тамразова 21 серпня.

Його захист назвав це затримання незаконним.

9 серпня Тамразова затримали нібито під час спроби дати прокурору 200 тисячдоларів хабара.

За словами Луценка, Тамразов нібито хотів, щоб прокурор посприяв у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов'язаному діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

10 серпня суд у закритому режимі арештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн. гривень.

Пізніше він вийшов з-під арешту під заставу.

Олексій Тамразов займав посаду першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" з 2010 по березень 2014 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: