У Фірташа погрожують ініціювати відставку голови "Укрзалізниці"

Вівторок, 21 серпня 2018, 15:44

Підприємства холдингу Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа заявляють, що "Укрзалізниця" відмовляється подавати вагони для відвантаження продукції.

Про це йдеться в прес-релізі Group DF.

"Станом на 21 серпня "Укрзалізниця" не відновила подачу вагонів на хімічні підприємства холдингу Ostchem (входить в Group DF - ЕП), без наявності яких український АПК ризикує недоотримати значну частину добрив до осінньої посівної", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня підприємства Group DF вже зверталися до УЗ з проханням відновити поставки вагонів.

Реклама:

"Після оприлюдненого звернення керівників підприємств Ostchem за період з 17 по 21 серпня на Черкаський "Азот" із заявлених 150 вагонів було поставлено всього 2 (1%), "Рівнеазот" із заявлених 75 отримало тільки 15 (20%)", - повідомляє компанія.

"В результаті, через обмеженість складських приміщень, куди заводи тимчасово відвантажують випущену продукцію, підприємства вже почали підготовку до зниження виробничих потужностей і подальшої повної зупинки виробництва", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, 20 серпня Союз Хіміків України також звернувся з відкритим зверненням до прем'єра Володимира Гройсмана з проханням ініціювати створення робочої групи для встановлення контролю щодо забезпечення рухомим складом хімічних підприємств.

"Якщо в найближчі дні УЗ не відновить поставки вагонів на компанії Ostchem в необхідній кількості, підприємства групи мають намір звертатися в правоохоронні органи для проведення розслідування ситуації, що склалася, а також ініціювати відставку керівництва "Укрзалізниці", - заявили в Group DF.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: