На митниці конфіскували 4 тисячі пар підроблених кросівок

Понеділок, 20 серпня 2018, 16:52
 

Протягом січня-липня 2018 року митниця 4,2 тисячі разів зупиняла оформлення товарів за підозрою в порушенні прав інтелектуальної власності.

Про це повідомила Державна фіскальна служба.

При цьому було відкрито 7 справ через порушення митних правил ввезення товарів, які включені до реєстру об'єктів права інтелектуальної власності. Загальна сума по 7 справах становить майже 1,4 млн грн.

Якщо у чиновників є підстави вважати, що товар підроблений, вони можуть зупинити оформлення і звернутися до правовласника торгової марки в Україні, щоб той встановив справжність.

Реклама:

Одеська митниця зупинила оформлення партії кросівок (4,4 тис. пар) торгових марок, які схожі на Adidas, Nike, Puma. Продукція була підробленою. За рішенням суду партію кросівок на суму понад 1 млн грн конфіскували. А суб'єкту господарювання виписали штраф на 17 тис. грн.

У другому випадку українське підприємство намагалося ввезти 417 навушників з Китаю, на яких неправомірно використовувався логотип Apple. За рішенням суду товар на 104,2 тис. грн був конфіскований, а порушника оштрафували на 17 тис. грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: