Google запустить у Китаї пошукову систему з цензурою – ЗМІ

Четвер, 2 серпня 2018, 13:30
 

Компанія Google планує запустити у Китаї цензурну версію пошукової системи, яка блокуватиме сторінки й слова, пов'язаних із правами людини, демократією, релігією та мирними протестами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням The Intercept.

"Google планує запустити у Китаї цензурну версію пошукової системи, яка блокуватиме сторінки й слова, пов'язаних із правами людини, демократією, релігією та мирними протестами", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляє The Intercept, проект під назвою "Dragonfly" вже перебуває в розробці з минулого року, але робота над ним була пришвидшена після зустрічі генерального директора Google Сундара Пічая з високопосадовцями китайського уряду в грудні 2017 року.

Реклама:

Також команди програмістів та інженерів американської компанії вже розробили кілька версій додатку для Android, які були продемонстровані китайським посадовцям. Остаточна версія може бути запущена протягом наступних шести, дев'яти місяців,залежно від видачі на це дозволу китайською владою.

Нині більшість користувачів у Китаю не має доступу до Google тому, що він заблокований владою. Проте нові додатки, які наразі розробляє компанія, будуть повністю відповідати національному законодавству з цензури в країні.

Зазначається, що у березні 2010 року Google закрив свою пошукову систему в Китаї, звинувативши китайську владу в спробах обмежити свободу слова, заблокувати вебсторінки та взламати комп'ютерні системи компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!