Tesla знову отримала рекордний збиток. Маск чекає прибутку незабаром

Четвер, 2 серпня 2018, 10:46

Американський виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. знову завершив квартал із рекордним збитком, але його виручка перевищила прогнози.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, чистий збиток в квітні-червні збільшився до 718 млн доларів, або 4,22 долара в розрахунку на акцію, у порівнянні з 336 млн доларів, або 2,04 долара на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Скоригований збиток (без урахування разових доходів і витрат) становив 520 млн доларів, або 3,07 долара на акцію, проти 220 млн доларів, або 1,33 долара на акцію, роком раніше.

Реклама:

При цьому виручка збільшилася на 44,4%, з 2,77 млрд доларів до 4 млрд доларів.

Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували скоригований збиток на рівні 2,88 долара на акцію при виручці в 2,77 млрд доларів.

Під час телефонної конференції Маск підтвердив, що Tesla планує вийти на прибутковий рівень у другому півріччі і зафіксувати позитивний грошовий потік.

Він також запевнив акціонерів, що виробництво Model 3 йде згідно з планом, що попит на цей седан залишається високим і що Tesla не доведеться залучати капітал на ринку в найближчому майбутньому.

Маск говорив вкрай стримано і приніс вибачення двом аналітикам, питання яких були грубо перервані їм в ході травневої телеконференції. CEO також відповів на ряд запитань журналістів.

Грошовий потік з урахуванням капіталовкладень в II кварталі знову був негативним - 740 млн доларів, проте показник істотно поліпшився з I кварталу (мінус 1,06 млрд) і був більш позитивним, ніж розраховували аналітики ($900 млн).

У листі акціонерам за підсумками II кварталу Tesla повідомила, що планує збільшити випуск Model 3 до 6 тис. машин в тиждень до кінця серпня. У III кварталі з конвеєра зійдуть від 50 тис. до 55 тис. седанів Model 3. Також був підтверджений прогноз виробництва Model S і Model X - 100 тис. в 2018 році.

Компанія скоротила очікуваний в 2018 році розмір капзатрат - до 2,5 млрд доларів з 3 млрд доларів, оголошених в травні. У 2017 році капіталовкладення становили 3,4 млрд доларів.

Котирування акцій Tesla на електронних торгах підскочили на 9,3%. Капіталізація компанії за останні 12 місяців скоротилася на 13,3%, до приблизно 50 млрд доларів. Американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 за цей період піднявся на 13,6%.

Нагадаємо, перший квартал Tesla Inc. також завершила з рекордним збитком, заявивши про істотний прогрес у виробництві Model 3.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: