"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виробники міндобрив Фірташа скаржаться на "Укрзалізницю"

П'ятниця, 17 серпня 2018, 17:46
 

Хімпідприємства Ostchem можуть зупинитися через тиждень при подальшій відмові "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження продукції.

Про це повідомляє прес-служба Ostchem.

"Компанія "Укрзалізниця" відмовляється виконувати свої контрактні зобов'язання перед хімічними підприємствами групи Ostchem, практично повністю припинивши подачу залізничних напіввагонів, за допомогою яких здійснюється транспортування азотних добрив українським аграріям", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, критична ситуація склалася на підприємствах Черкаський "Азот" і "Рівнеазот".

Реклама:

"Якщо найближчим часом подача рухомого складу не відновиться, азотні підприємства Ostchem будуть змушені повністю зупинити свою роботу, що в свою чергу ставить під загрозу осінню посівну кампанію для українського АПК", - заявили в компанії.

За інформацією Ostchem, 50% продукції транспортується за допомогою рухомого складу компанії "Укрзалізниця". Добова потреба кожного підприємства в вагонах в середньому становить 200 одиниць.

Керівники трьох азотних підприємств Ostchem - Черкаський "Азот", "Рівнеазот" та Сєвєродонецький "Азот" звернулися з відкритими листами до голови уряду Володимира Гройсмана і голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова з проханням врегулювати ситуацію, що склалася.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: