Суд заарештував ділянку під житловим комплексом в Києві

Четвер, 16 серпня 2018, 13:15
 

Суд заарештував земельну ділянку під житловим комплексом "Тридцять восьма перлина", яку будує одеська інвестиційно-будівельна компанія Kadorr Group в Києві.

Про це йдеться в рішенні Голосіївського районного суду.

Згідно з документом, "Кадорр-Київ Плюс", яка виступає забудовником ЖК, звинувачується в порушенні земельного і містобудівного законодавства.

За даними в судовому реєстрі, "Сікс Старс Холдинг" в 2010 році орендувало ділянку на вул.Жилянській терміном на 10 років для будівництва офісної будівлі. Надалі "Кадорр-Київ Плюс" уклав з "Сікс Старс Холдинг" договір суборенди ділянки.

Реклама:

У 2016 році Державна архітектурно-будівельна інспекція видала "Кадорр-Київ Плюс" дозвіл на будівництво офісного будинку на даній ділянці, тоді як компанія будує житловий будинок.

Крім того, за результатами перевірки в 2017 році Головне управління Держгеокадастру в Київській області виявило, що "Кадорр-Київ Плюс" будує на території, площа якої на 0,03 га перевищує площу орендованої ділянки.

Рішення про арешт земділянки Голосіївський райсуд прийняв в рамках кримінального провадження проти посадових осіб "Кадорр-Київ Плюс".

Прокуратура проводить досудове розслідування про можливе зловживання даних осіб службовим становищем (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України), самоправність (ст. 356 КК), а також незаконному проведенні земельних робіт на об'єкті археологічної спадщини (ч. 1 ст. 298 КК) .

Інвестиційно-будівельна компанія Kadorr Group заснована одеським бізнесменом сирійського походження Аднаном Ківаном.

У портфелі групи - більше 40 житлових комплексів, торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!