Банки збирають "поведінкову біометрію" для боротьби з шахраями — NYT

Вівторок, 14 серпня 2018, 15:50
 

Банки відстежують фізичні рухи користувачів під час використання веб-сайтів і додатків на смартфонах для боротьби з шахрайством.

Про це пише The New York Times.

"Те, як ви натискаєте, прокручуєте і друкуєте на екрані телефону або на клавіатурі, є таким же унікальним, як ваші відбитки пальців або риси обличчя", - йдеться в статті.

Деякі компанії використовують цю технологію тільки для відсікання автоматичних атак і підозрілих транзакцій, але інші значно просунулися, зібравши інформацію щодо десятка мільйонів профілів. Дані дозволяють ідентифікувати клієнтів по тому, як вони торкаються, утримують і натискають на свої пристрої.

Реклама:

Відзначається, що збір даних невидимий для користувачів. Використовуючи датчики в смартфоні або код на веб-сайтах, компанії можуть збирати так звану "поведінкову біометрію" з метою довести, чи є цифровий користувач фактично тим, ким він себе стверджує.

Для працівників служби безпеки ця технологія стала помічником. Хакери можуть отримувати паролі та іншу конфіденційну особисту інформацію, яка може використовуватися для крадіжок з банківських і торгових рахунків клієнтів.

Великі фінансові компанії та банки використовують або тестують поведінкові біометричні інструменти для виявлення шахрайства.

Захисники конфіденційності вважають біометричні інструменти потенційно небезпечними, почасти тому, що деякі компанії розкривають користувачам, коли і як відслідковуються їх дії.

Королівський банк Шотландії - один з небагатьох банків, який публічно розповів про свою колекцію біометричних даних, - почав тестувати технологію два роки тому на приватних банківських рахунках для заможних клієнтів.

Коли клієнти реєструються на рахунках Royal Bank of Scotland, програмне забезпечення починає запис понад 2 тисяч різних інтерактивних жестів.

На смартфонах воно вимірює кут, на якому люди тримають свої пристрої, ідентифікує пальці, які вони використовують, щоб торкнутися екрана, тиск, який вони застосовують, і як швидко вони прокручують сторінку.

На комп'ютері програмне забезпечення записує ритм натискань клавіш і рух курсора.

Королівський банк Шотландії використовує програмне забезпечення, розроблене невеликою нью-йоркською компанією під назвою BioCatch. Вона створює профіль на жести кожної людини, який потім порівнюється з рухами клієнта кожен раз при використанні продуктів банку.

У BioCatch кажуть, що система може виявляти самозванців з 99-відсотковою точністю.

Виконавчий директор компанії BioCatch заявляє, що компанія володіє профілями близько 70 мільйонів осіб і контролює шість мільярдів транзакцій на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!