В НБУ прокоментували майбутній візит місії МВФ

Понеділок, 13 серпня 2018, 18:40
 

Національний банк назвав приїзд місії МВФ в Україну "кроком до зниження невизначеності та поліпшення очікувань".

Про це йдеться у офіційному прес-релізі регулятора.

"Національний банк вітає візит місії Міжнародного валютного фонду в Київ, запланований на початок вересня, як свідчення незмінності курсу України на проведення реформ та поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду на підтримку макроекономічної стабільності і відкриття доступу до пов’язаного офіційного фінансування від інших міжнародних партнерів", - йдеться у повідомленні.

"Приїзд місії МВФ в Київ – крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та поліпшення очікувань учасників ринку", - підкреслив голова Національного банку Яків Смолій.

Реклама:

У НБУ зазначили, що наближення перспективи отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також покращить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси, необхідні для здійснення пікових виплат за державним боргом у 2018-2020 роках, "на прийнятних умовах попри послаблення апетиту інвесторів до активів ринків, що розвиваються".

Як повідомлялося, Національний банк очікує отримати від МВФ 2 млрд дол до кінця цього року.

Нагадаємо, 13 серпня стало відомо, що місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період з 6 по 19 вересня 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: