Прокуратура взялася за закупівлю трамваїв, чиї двері не відкриваються

Субота, 11 серпня 2018, 14:14

Прокуратура Львівщини розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадовцями Львівської міської ради та ЛКП "Львівелектротранс" при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

Як наголошується, провадження відкрито за фактом неналежного виконання службових обов’язків вказаними особами при закупівлі трамваїв, технічні характеристики яких не відповідають існуючим у Львові маршрутним лініям та платформам зупинок, за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

"Проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУ Нацполіції у Львівській області", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що у трамваях, які Львів придбав в Берліні, не можуть відкритися двері через особливості побудованих платформ на багатьох зупинках.

Львів купив вказані трамваї за ціною 18 тис. євро за одиницю. На розмитнення, транспортування і переобладнання техніки витрачається ще 24 тис. євро за одиницю. Це набагато дешевше, ніж один новий трамвай.

Як розповів радник мера Львова Андрій Білий, такі берлінські вживані трамваї також закуповувала влада Запоріжжя.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: