Мінфін регулярно звітуватиме про роботу держбанків

Субота, 11 серпня 2018, 13:19

Міністерство фінансів розпочне регулярне звітування по державним банкам у четвертому кварталі 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Зважаючи на те, що держбанки та банки з державною часткою складають понад 50% ринку, на їх капіталізацію за роки незалежності було спрямовано близько 250 млрд гривень (з них 155,4 - Приватбанк)", - йдеться у повідомленні.

"Міністерство розпочинає регулярне звітування про основні показники діяльності банків, стан практичного впровадження ними "Засад стратегічного реформування державного банківського сектора", виконання індивідуальних стратегій, а також про роботу з портфелями проблемних активів, - повідомляє Мінфін.

Реклама:

Як наголошується, це звітування спочатку відбуватиметься у вигляді квартальних і піврічних звітів на сайті міністерства, а згодом - в окремому розділі буде зібрано усю інформацію про функціонування державного банківського сектора: поточні звіти, стратегії і звіти про процес їх реалізації, результати роботи з проблемними активам, а також актуалізовану інформацію по судовим процесам та зверненням до правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням, протягом найближчих тижнів Мінфін разом з НБУ та банками буде опрацьовувати формат розкриття інформації з урахуванням вимог чинного законодавства, зокрема, банківської таємниці.

"До 1 вересня буде оприлюднено формат нової звітності, а 1 листопада вийде перший розширений звіт", - заявили у Мінфіні.

Читайте також: Що буде з державними банками. Нова стратегія Кабміну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!