Ахметов змінить назву вугільного гіганта, викупленого напередодні

П'ятниця, 10 серпня 2018, 19:31

Нові акціонери ПАТ "Шахтоуправління" Покровське "на позачергових загальних зборах планують припинити повноваження чинної Наглядової ради та обрати нову.

Про це йдеться в оголошенні Наглядової ради в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того нові акціонери хочуть припинити повноваження членів ревізійної комісії і ліквідувати її як орган управління, а також внести зміни до статуту компанії.

На порядку денному також значаться питання зміни назви товариства, а також скасування внутрішніх положень товариства, за аналогією з раніше оголошеними позачерговими зборами акціонерів ПрАТ "Донецьксталь"-метзавод ", яке відбудеться 11 вересня, і на якому будуть розглядатися подібні питання, крім зміни назви.

Реклама:

Збори призначено на 12 вересня 2018 року.

Як повідомлялося, група "Метінвест" опосередковано увійшла до складу акціонерів ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" - найбільшого виробника коксівного вугілля в Україні.

Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков в червні повідомив, що група зацікавлена ​​в налагодженні партнерства з іншими компаніями або придбанні нових активів з метою заміщення своїх підприємств, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території, управління якими акціонери втратили з 15 березня 2017 року.

"Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні", - сказав гендиректор.

"Метінвест" - вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами "Метінвесту" є "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

Шахтоуправління "Покровське" (раніше - "Красноармійська-Західна №1") до останнього часу входило в промислово-фінансову групу "Донецьксталь", основним власником якої є Віктор Нусенкіс. "Покровське" - найбільший в Україні виробник вугілля, що використовується для виробництва коксу.

"Покровське" в 2017 році отримало чистий прибуток 2,16 млрд гривень проти 0,58 млрд гривень чистого збитку в 2016-му, видобуток рядового коксівного вугілля зріс на 1% - до 4,35 млн т.

"Покровське" в січні-червні 2018 року збільшило видобуток рядового вугілля на 10,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 2,157 млн ​​т.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!