В Telegram відтепер можна пересилати криптовалюту

П'ятниця, 10 серпня 2018, 09:35
 

Розробники блокчейн-проекту Zulu Republic представили програмне забезпечення Lite.IM, яке дозволить користувачам здійснювати транзакції в мережі Litecoin за допомогою месенджера Telegram.

Про це йдеться на Twitter-сторінці проекту.

Реклама:

У компанії переконані, що Telegram є найбезпечнішим месенджером і надає всі необхідні можливості для тестування концепції перед запуском SMS-платежів, які компанія також планує впровадити.

Представники проекту підкреслюють, що безліч людей живуть в країнах з обмеженим доступом до інтернету, в умовах жорсткої цензури з боку політичних режимів, без доступу до фінансових послуг.

 

Крім того, 64% населення планети володіє мобільними телефонами, однак лише 33% мають смартфони. Саме це є причиною, по якій розробники переконані в необхідності пов'язати SMS-повідомлення і блокчейн Litecoin, не покладаючись на наявність інтернету.

Lite.IM дозволить користувачам взаємодіяти з блокчейном Litecoin за допомогою текстових команд. На даний момент у спільноти вже є можливість скористатися Telegram-ботом для перевірки балансу та відправки Litecoin на LTC-адреси або електронну пошту.

 

У заяві також йдеться про те, що користувачі зможуть надсилати Litecoin "тим, хто ще не має Litecoin-гаманця, або тим, чию адресу гаманця не знає, навіть якщо одержувач не має уявлення про те, як використовувати криптовалюту".

Litecoin – сьома за капіталізацією криптовалюта.

Нагадаємо, в Україні за допомогою Telegram-бота Приватбанку клієнти можуть відправляти та отримувати гроші.

Більше корисних ботів за посиланням: Топ-10 корисних Telegram-ботів для українських користувачів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: