Через новий Бескидський тунель проходить 40 поїздів на день

Середа, 1 серпня 2018, 11:18
 

З моменту запуску нового Бескидського тунелю через нього пройшли 1828 вантажних і 442 пасажирських і приміських потяги.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

При цьому, швидкість руху становила 60-70 км/год (раніше вона коливалася в межах 15-40 км/год).

Реклама:

"За два місяці в напрямку західних кордонів і назад тунелем пройшло 1828 вантажних поїздів, 92297 вантажних вагонів і 442 пасажирських і приміських потяги. Швидкість руху вантажних поїздів підвищилася до 60 км/год, а пасажирських - до 70 км/год", - йдеться в повідомленні глави держави.

Нагадаємо, 24 травня на межі Львівської та Закарпатської областей відкрили найбільший український інфраструктурний об'єкт останніх десятиліть - Бескидський тунель.

Тунель - частина міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України і далі на схід. Бескидський тунель розташований в Карпатах, на Бескидському перевалі.

У 2007 році, в зв'язку з аварійним станом старого тунелю, було прийнято рішення побудувати новий, який пройде в 22 метрах від старого. Бескидський тунель знаходиться між станціями Бескид і Скотарське в Карпатах.

Новий двоколійний тунель має довжину 1765 м, ширину 10,5 м, висоту 8,5 м і проходить на максимальній глибині - 180 м від поверхні Бескидського хребта.

В кінці червня 2011 року Кабінет міністрів своїм розпорядженням передав 6,19 га землі Львівській залізниці для будівництва та облаштування цього тунелю.

Загальна вартість будівництва Бескидського тунелю становила близько 2,2 мільярда грн, з яких 1,5 мільярда грн було передбачено на монтажні роботи.

Детальніше про новий інфраструктурний об’єкт читайте у статті Економічної правди: Вікно в Європу: в Україні запрацював Бескидський тунель

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: