В Австралії тестують розпізнавання облич замість паспортного контролю

Понеділок, 9 липня 2018, 14:10
 

Авіакомпанія Qantas почала тестувати в аеропорту Сіднея автоматизовану систему ідентифікації пасажирів, яка використовує технологію розпізнавання облич і біометричні сканери.

Про це пише N+1.

Зараз паспортний контроль у внутрішніх і міжнародних аеропортах здійснюється вручну, що істотно затримує потік пасажирів, вимушених чекати своєї черги.

Введення безконтактних систем ідентифікації може допомогти відмовитися від традиційної перевірки паспортів (або зробити її вибірковою), що спростить процес проходження контролю.

Реклама:

У січні 2017 року, міністерство імміграції та охорони кордонів Австралії повідомило про плани по впровадженню розпізнавання осіб в рамках програми зі спрощення процедури перевірки документів Seamless Traveller, яка почалася в 2015 році.

Тепер стало відомо, що компанія Qantas почала тестування технології сканування осіб на обраних рейсах. Це повинно допомогти автоматизувати реєстрацію, посадку, доступ в комфортабельні зони очікування і здачі багажу.

В майбутньому аеропорт також сподівається реалізувати технологію для мобільної реєстрації і проходження митниці.

Раніше повідомлялося, що в майбутньому в Австралії планують автоматично обробляти дані 90 відсотків пасажирів. Повністю автоматичним процес зробити, ймовірно, не вдасться через можливі помилки і різні методи обходу подібних систем.

Наприклад, в минулому дослідники вже показали, що нейромережу можна обдурити за допомогою паперових окулярів із спеціальним візерунком. Крім того, відомі й інші методи порушення роботи систем розпізнавання - наприклад, за допомогою роздрукованих фотографій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: