Суд направив справу про борг ОПЗ Фірташу на новий розгляд

Понеділок, 9 липня 2018, 11:23
 

Верховний суд скасував рішення суду м. Южний, за яким Ostchem Holding Limited мала право на примусове стягнення з "Одеського припортового заводу" 5,2 мільярда гривень боргу і 1,57 мільярда гривень пені.

Про це повідомив в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Постанова суду була прийнята виходячи з рішення Стокгольмського арбітражу. Справу направлено на новий розгляд до суду нижчої інстанції.

"Постановою Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду, постанови суду першої та апеляційної інстанцій скасовані, а справу направлено на новий розгляд", - написав Трубаров.

Реклама:

Він уточнив, що раніше Фонд подав до Верховного суду касацію і клопотання про призупинення виконання постанови Южного міського суду Одеської області.

Керівник Фонду також нагадав, що в кінці липня відбудеться конкурс з відбору радника для приватизації ОПЗ, який запропонує шляхи вирішення токсичних боргових зобов'язань підприємства.

Нагадаємо, Ostchem з 2012 року була єдиним постачальником газу на завод, а інші компанії Фірташа - з березня 2013 року, монопольними покупцями продукції заводу.

Борг утворився за контрактом з Ostchem на поставку газу від 20 січня 2013 року. Він сформувався в вересні-грудні 2013 року.

Саме в цей період "Газпром" знизив ціну газу для Ostchem з 430 до 265 доларів за тисячу кубометрів. Але для ОПЗ компанія Фірташа продовжувала продавати газ по 430 дол.

Пільговий газ закачувався структурами Фірташа в підземні сховища.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Рекомендуємо почитати: Адміністрація резидента: кого годує Одеський припортовий завод

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: