Нефьодов заперечує зрив "малої" приватизації

П'ятниця, 6 липня 2018, 17:40
 

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заперечує наявність будь-яких причин для зриву старту "малої" приватизації, про який заявив в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для мене це виглядає підозріло, що за день до початку "малої" приватизації Фонд одночасно знаходить так багато причин того, що приватизація початися не може", - сказав Нефьодов.

Раніше Трубаров заявив про ризик зриву "малої" приватизації через відсутність порядку визначення додаткових умов продажу, за який відповідає Міністерство економічного розвитку і торгівлі. За його словами, більше 60% підприємств буде виставлятися на продаж саме з умовами.

Реклама:

"Раніше у Фонді говорили, що не можуть щось зробити, оскільки ми не завершили акредитацію електронних майданчиків. Ми її завершили. Більше немає пояснень, чому активи "малої" приватизації не заводяться в систему. Однак пан Трубаров вирішив у "Фейсбуці" написати, що йому ще якісь документи потрібні", - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, уточнивши, що в даний час електронна торговельна система не містить жодного активу з "малої" приватизації.

За словами Нефьодова, продаж з додатковими умовами може бути застосований до одиничних об'єктів.

"Таких ми поки ще не бачили. Якщо побачимо якісь об'єкти, які потрібно продавати зі специфічними умовами, тому що це стосується, наприклад, екології, тоді будемо якісь умови додавати. Але щодо того, що 60% об'єктів будуть йти з додатковими умовами, я ніяк інакше, ніж спробою не продати жоден об'єкт і залишити все як є, пояснити не можу. Якщо ми будемо продавати кожну лазню або кожен непрацюючий завод з 35 сторінками додаткових умов - значить, у нас така політична воля проводити "малу" приватизацію", - прокоментував заступник міністра.

Нефьодов також підкреслив, що МЕРТ має намір піднімати це питання на засіданні Кабінету міністрів.

Він також спростував, що програмне забезпечення "Прозорро Продажі" не дозволить вводити в електронну торгову систему інформацію про компанії, в статутному капіталі яких є частка держави і таким чином продавати через електронні торги такі активи.

Затверджені Кабміном правила продажу невеликих державних підприємств і компаній зі значною часткою державного капіталу вступили в силу 5 липня. Таким чином, повністю сформована нормативна база для старту програми "малої" приватизації.

Нагадаємо, в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров заявляє про ризик зриву "малої" приватизації через Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Детальніше читайте у статті на Економічній правді: Дешево і прозоро: в Україні стартує "мала приватизація"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: