Американський та китайський банки можуть врятувати Deutsche Bank від можливого краху

П'ятниця, 6 липня 2018, 14:15
 

Найбільші банки світу, американський JPMorgan Chase і китайський Industrial and Commercial Bank of China, проявляють інтерес до покупки пакетів акцій Deutsche Bank AG.

Про це повідомляє німецьке видання Wirtschaftswoche з посиланням на інвестбанкірів у Франкфурті.

За даними WiWo, різке зниження капіталізації Deutsche Bank привернуло до нього увагу конкурентів.

Минулого тижня канцлер ФРН Ангела Меркель питала голову UBS Акселя Вебера, який раніше очолював Бундесбанк, про те, що він думає про ситуацію в Deutsche Bank, повідомили WiWo джерела, близькі до партії Меркель.

Реклама:

Прес-служба Deutsche Bank не стала давати коментарі журналістам.

Акції Deutsche Bank подорожчали на 4,3% на торгах у Франкфурті в п'ятницю. З початку року капіталізація банку скоротилася на 37,5% і наразі становить менше 20 млрд євро.

При цьому капіталізація JPMorgan перевищує 350 млрд доларів (майже 300 млрд євро), а ICBC - 1,8 трлн юанів (майже 280 млрд євро), відзначає WiWo.

Після виходу Великобританії з Євросоюзу роль Лондона як головного фінансового центру ЄС знизиться, і Франкфурт поряд з Парижем здобудуть більшу вагу в регіоні, що привертає стратегічних покупців.

Нагадаємо, американська "дочка" Deutsche Bank провалила другий раунд щорічного тестування Федеральної резервної системи США.

Finclub

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: