"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін призначив керівнику податкової нових заступників

Середа, 4 липня 2018, 16:40 -
Євгеній Бамбізов
Євгеній Бамбізов

Кабінет міністрів призначив Євгенія Бамбізова в.о. заступника голови ДФС.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

З липня 2016 року Бамбізов очолював Офіс великих платників податків ДФС. До цього він працював на різних посадах Головного управління ДФС в Одеській області, а також першим заступником керівника, а пізніше керівником Міжрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників.

На питання, чому він погодився змінити посаду Бамбізов у розмові з ЕП пояснив: "Прем’єр дав чітко зрозуміти: потрібно консолідувати зусилля і єдиним фронтом боротися зі всіма тіньовими потоками, у тому числі у податковому напрямку. Я з цим згоден і маю намір долучитись до цієї боротьби".

Реклама:

Бамбізов пояснив, що остаточний розподіл обов’язків відбудеться з понеділка, але основні завдання, які він перед собою ставить – це продовження усіх проектів і завдань, над якими він працював у Офісі великих платників.

"А саме покращення електронних сервісів, запровадження якісного електронного аудиту, боротьба з офшоризацією. Серед пріоритетів також – імплементація правил BEPS та зміщення центру оплати податків з низькоподаткових юрисдикцій на територію України. План на перспективу – запровадження електронної акцизної марки", - розповів Бамбізов.

За його словами, серед його пріоритетів у тому числі - ліквідація схем-скруток та контроль за ефективністю системи СМКОР (система моніторингу критеріїв оцінки ризиків - ЕП).

Також Кабмін призначив ще одного заступника Продана – Віктора Кривицького, який з грудня 2016 року очолював Волинську митницю. Ймовірно, у якості в.о. заступника голови ДФС Кривицький займатиметься митним напрямком.

Першим заступником Мирослава Продана залишається Сергій Білан – керівник податкової поліції.

Галина Калачова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: