НБУ виграв справу про рефінансування Приватбанку

Середа, 4 липня 2018, 14:25
 

Верховний Суд поставив крапку у тривалому судовому спорі щодо  забезпечення виконання зобов’язань Приватбанку перед НБУ за кредитами рефінансування.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Йдеться про позови товариств "Агротермінал Логістик" та "Проектно-пошуковий інститут "Південмедбіосинтез" до НБУ про розірвання іпотечних договорів з АТ КБ "Приватбанк". Позивачі, зокрема, наголошували на тому, що зміни у корпоративному портфелі  позичальника (у даному випадку зміна власника банку) є істотною зміною обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору, через що такий договір підлягає розірванню.

Перша та апеляційні інстанції підтримали позивачів.

Реклама:

Національний банк та АТ КБ "Приватбанк" не погодилися з такими рішеннями суддів та  звернулися із касаційними скаргами до суду найвищої інстанції.

Після всебічного вивчення суті спору Верховний Суд скасував попередні судові рішення та повністю відмовив у позовах ТОВ "АгротерміналЛогістик" й ПАТ "ППІ "Південмедбіосинтез".

Зазначається, що Національний банк очікує, що надалі суди враховуватимуть правову позицію Верховного Суду в подібних спорах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: