У Бразилії мільярдер отримав 30 років в'язниці за корупцію

Середа, 4 липня 2018, 09:31

Бразильський суд у вівторок ухвалив вирок у справі 61-річного бізнесмена Ейке Батісти, що колись був мільярдером і найбагатшою людиною країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Його визнано винним у корупції, і наступні 30 років Батіста матиме провести у в'язниці.

Як повідомляє бразильський новинний канал GloboNews, з минулого року екс-мільярдер перебував під домашнім арештом. Батіста оскаржить рішення суду найближчим часом, заявив його юрист Фернанду Мартінш бразильським журналістам.

Батісту звинувачували у виплаті 16,6 млн доларів колишньому губернатору Ріо-де-Жанейро Серхіу Кабралу, який обіймав цю посаду з 2007 до 2014 року.

Реклама:

Бізнесмен намагався за допомогою підкупу посадових осіб отримати перевагу в державних замовленнях. Кабрала засудили до 45 років тюремного ув'язнення.

"Саме тому, що він (Батіста – Ред.) був знаним у світі бізнесменом, його кримінальний бізнес потенційно міг завдати шкоди діловій репутації Бразилії, залишити глибокі шрами на довірі інвесторів та підприємців, які ще недавно вважали Бразилію хорошим місцем для інвестицій", – написав суддя Марселу Бреташ в обґрунтуванні рішення.

Батіста з 2006-го до 2010 року створив шість сировинних компаній. Найбільша з них – OGX Petroleo e Gas Participacoes SA – розмістила акції в 2008 році на понад 4 млрд доларів, заявивши про наявність у неї ліцензій на родовища із запасами у 10,8 млрд барелів нафти.

Проте цього року компанія була змушена визнати, що видобуток нафти на більшості цих родовищ неможливий. Кредитори відмовилися надати їй додаткові кошти.

У 2011 році статок Батісти перевищував 30 млрд доларів, він був найбагатшою людиною в Бразилії і посідав 8-ме місце у списку мільярдерів світу за версією журналу Forbes. Однак у 2013 році його виключили з рейтингу мільярдерів Forbes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: