"Київенерго" передало частину власності в управління "Київтеплоенерго"

Вівторок, 31 липня 2018, 15:45
 

"Київенерго" передає ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія" в управління КП "Київтеплоенерго".

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Згідно з рішенням Київради 31 липня закінчується дія продовженої угоди між компанією "Київенерго" та КМДА на управління енергооб'єктами комунальної власності - двома столичними теплоелектроцентралями ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також єдиним в Україні сміттєспалювальним заводом "Енергія", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні о 24:00, після фіксації показань газових лічильників підприємств, відповідні протоколи будуть передані новому керуючому - комунальному підприємству "Київтеплоенерго", - відзначають в "Київенерго".

Реклама:

Угоду на управління столичним енергокомплексом було підписано між "Київенерго" та КМДА у 2001 році. ЇЇ дія минула 31 грудня 2017 року і була продовжено рішеннями Київради відповідно до етапів передачі майна.

На першому етапі в кінці опалювального сезону 2017/2018 років міському комунальному підприємству "Київтеплоенерго" були передані тепломережі, котельні і районні теплостанції, а також переведено близько 4 тис персоналу "Київенерго".

На другому етапі передачі, який завершується сьогодні опівночі, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" приймає ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що забезпечують теплоенергією близько 60% киян, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", який утилізує близько 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням та гарячою водою близько 300 столичних житлових багатоповерхівок.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг видала КП "Київтеплоенерго" ліцензію на переробку побутових відходів на потужностях київського сміттєспалювального заводу "Енергія".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: