"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В аеропорту "Жуляни" розширюють міжнародний термінал

Понеділок, 30 липня 2018, 10:10
 

В аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського будівельники розпочали роботи з установки каркаса нової секції міжнародного терміналу "А" в рамках робіт з розширення аеровокзального комплексу.

Про це повідомляє avianews.com.

 

Проект збільшення площі передбачає будівництво нової секції в правому крилі будівлі площею 9,5 тис кв метрів. Площа існуючого терміналу А становить 14 тис кв метрів.

Як відзначають в аеропорту, це дозволить збільшити кількість стійок реєстрації, кабінок паспортного контролю і пунктів авіабезпеки.

Реклама:

Роботи планується завершити в травні 2019 року. Витрати на будівництво оператор аеропорту "Майстер-Авіа" оцінює в 500 млн грн.

У зв'язку з необхідністю виділити місце для будівельної техніки аеропорт віддав під ці цілі частину зони паркування і попередив про можливий дефіцит місць для стоянки автомобілів через це.

 

У травні в аеропорту "Київ" збільшили зону обслуговування пасажирів міжнародних рейсів за рахунок використання потужностей внутрішнього терміналу Д.

Тепер пасажири, які прилетіли в "Жуляни" з-за кордону, потрапляють в міжнародну зону терміналу Д, де проходять паспортний контроль, після чого слідують по критому коридору через льотне поле в термінал А, де розташовані багажні каруселі.

 

У 2010 році майно аеропорту передано в оренду на 49 років ТОВ "Мастер-Авіа". Компанія була створена за два дні до оголошення конкурсу на право оренди.

Бенефіціарами "Мастер-Авіа" є Василь Хмельницький і Денис Костржевський. За інформацією ЗМІ, раніше разом із Хмельницьким компанією деякий час володів екс-нардеп Юрій Іванющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: