Майданчик "Prozorro.Продажі" продав лот з рекордним прибутком

Вівторок, 3 липня 2018, 19:30

В ході торгів 25 червня на майданчику "Prozorro.Продажі" покупець погодився заплатити за лот на 2,6 мільйона гривень більше, ніж було встановлено стартову ціну аукціону.

Про це повідомляє FinClub.

В історії "голландських аукціонів" ФГВФО це майже унікальний випадок. Таких угод, коли ціна продажу перевищила стартову ціну, всього три.

У цьому випадку банк "Порто-Франко" виставив на торги права вимоги за кредитним договором з юрособою (в заставі нерухомість на вул. Велика Арнаутська) та нежитлові приміщення магазину площею 585,4 кв. м в Одесі на вулиці Паустовського сумарно за 15,362 млн гривень.

Реклама:

Однак торги в ході аукціону були зупинені ще до першого кроку зниження ціни, після чого три претенденти зробили свої закриті цінові пропозиції. Перемогло ПП "Престиж Сервіс", яке запропонувало 18,013 млн грн (+ 17,3% до стартової ціни, або +2,651 млн гривень).

Попередній рекорд подібного зростання ціни угоди належав Дельта Банку, який за 900 тис. грн продав квартиру в Києві (зростання на 620,484 тис. гривень), оцінену спочатку в 279,516 тис. гривень.

У всіх інших випадках лоти продавалися або з 73-80-відсотковою знижкою, або зовсім на них не знаходилося покупця. Ці непродані активи будуть об'єднані в пули, щоб знову їх виставити на торги з можливістю подальшого зниження ціни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!