"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

50% автогазу в Україні продається нелегально — асоціація

П'ятниця, 27 липня 2018, 16:35
 

Тіньовий ринок дизельного пального в Україні становить близько 20%, а тіньовий ринок скрапленого газу досяг позначки 30-50% в залежності від регіону.

Про це йдеться в заяві Нафтогазової асоціації.

"В останні роки на ринку нафтопродуктів склалася досить складна ситуація, пов'язана, перш за все, зі значним поширенням нелегальних заправних станцій", - йдеться в повідомленні.

Прогнозні втрати від нелегального ринку пального державного і місцевих бюджетів в 2018 році становитимуть близько 10 млрд грн, додали в асоціації.

Реклама:

"Нелегальні точки продажів в абсолютній більшості випадків розміщуються і експлуатуються без належним чином оформленого землекористування, реалізують пальне без застосування касових апаратів, без оформлення трудових відносин з працівниками, без отримання дозволів на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки та іншими численними порушеннями чинного законодавства", - відзначили в НАУ.

У зв'язку з цим Нафтогазова асоціація підготувала і направила ряд листів до Адміністрації президента, Кабінету міністрів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства внутрішніх справ з проханням посилити боротьбу з тіньовим ринком нафтопродуктів і вжити всіх можливих заходів для вирішення проблеми наявності нелегальних АЗС.

За даними Консалтингової групи А-95, в середньому в Україні з 10 літрів, які продаються на АЗС, 3,7 літра - це зріджений газ, 4,2 літра - дизпальне, інші продажі припадають на бензин.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет в зв'язку зі зростанням роздрібних цін на автогаз почав досліджувати дії учасників ринку на предмет змови.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: