"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Злиття Альфа-банку і Укрсоцбанку завершиться в 2019 році

П'ятниця, 27 липня 2018, 15:00
 

Юридичне злиття Альфа-банку Україна і Укрсоцбанку буде завершено в першому півріччі 2019 року.

Про це повідомив CEO "Альфа-Груп" в Україні, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Юридичне злиття заплановане на I-е півріччя наступного року. Але до злиття таких двох гігантів як Альфа і Укрсоц, а таких злиттів на українському ринку ще не було, потрібно проробити величезну підготовчу роботу. Зараз в рамках міграції ми намагаємося всіх активних клієнтів Укрсоцбанку перевести на майданчик Альфи. Наша мета, до якої ми планомірно рухаємося, - перевести 75% всіх активних клієнтів, в тому числі і в обсягах бізнесу, на баланс Альфа-банку до кінця 2018 року", - сказав Світек.

За словами голови правління Альфа-банку Вікторії Михайле, в рамках підготовки до міграції був розроблений м'який формат "2 в 1", коли на майданчику Укрсоцбанку розміщуються відділення двох банків - і Укрсоца, і Альфа-банку.

Реклама:

"У рамках такого формату ми можемо клієнту Укрсоца, поки він користується звичним сервісом в звичному відділенні,  розповісти про всі переваги переходу на обслуговування в Альфа-банк. Основний аргумент, звичайно, технологічність Альфи. Хоча в об'єднану структуру ми взяли і чимало крутих ідей і проектів Укрсоца, в тому числі, наприклад, улюблену клієнтами карту Carbon. Таким чином, клієнти у відділеннях "2 в 1" в зручному форматі переводять пасиви з Укрсоца в Альфу з премією, отримують більш преміальні картки і продукти", - сказала вона .

Михайле додала, що часто для клієнта в поточній роботі з банком нічого не змінюється - його обслуговують ті ж менеджери, що і раніше, але тепер працевлаштовані в Альфа-банку.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року холдингова компанія ABH Holdings SA, що володіє "Альфа-Банком", і UniCredit Group оголосили про завершення операції з передачі 99,9%"Укрсоцбанку", активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: