IFC може увійти в капітал "Укргазбанку" до кінця року - Маркарова

П'ятниця, 27 липня 2018, 10:30
 

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може увійти в капітал Укргазбанку (Київ) до кінця року.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила в.о. глави міністерства фінансів Оксана Маркарова.

"Думаю, що входження Міжнародної фінансової корпорації в Укргазбанк може статися ще до кінця року. Сьогодні і банк виконав усі умови меморандуму і "дорожньої карти", і виконані всі вимоги з точки зору політик", - заявила Маркарова.

"Єдине, що залишилося, - оновити склад наглядової ради відповідно до зауважень IFC. І відразу після цього, вже восени, будемо виходити на узгодження рішення про входження IFC в капітал", - сказала вона.

Реклама:

Маркарова також повідомила, що ЄБРР планує увійти в капітал державного Ощадбанку (Київ).

"Так само - Ощадбанк і ЄБРР. Цей процес стримується тільки одним - виключенням банку зі списку компаній, заборонених до приватизації. Сподіваюся, що з цією точковою зміною Верховна Рада нас підтримає", - зазначила в.о. глави міністерства фінансів.

"Після цього будемо рухатися досить активно. На зустрічі в понеділок з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті в Лондоні він ще раз підтвердив зацікавленість банку швидко прийняти участь. Якщо у вересні парламент дозволить ЄБРР входження в міноритарну частку Ощадбанку, то, можливо, до кінця року ми встигнемо і з цим ", - сказала вона.

Маркарова також повідомила, що в даний момент з потенційними партнерами обговорюються питання оцінки проблемного портфеля держбанків.

Укргазбанк створений в 1993 році, на 1 січня 2018 роки держава в особі Мінфіну володіло 94,94% його акцій.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня Укргазбанк за розміром активів займав 4-е місце (80,106 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні банків.

Рекомендуємо почитати: Що буде з державними банками. Нова стратегія Кабміну

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: