"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Великі міста зобов'яжуть розробляти транспортні схеми на 40 років

Середа, 25 липня 2018, 14:45
 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зобов'язало міста з населенням понад 100 тисяч осіб розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Це дасть чітке розуміння перспективного розвитку транспортного руху, тобто, дозволить оптимізувати роботу всіх видів транспорту не тільки зараз, але і в майбутньому, організувати дорожній рух з мінімальним рівнем заторів, знизити аварійність і підвищити безпеку на дорогах", - зазначив чиновник.

За його словами, комплексна схема транспорту повинна розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста.

Реклама:

Схема повинна враховувати соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, перспективні зміни в розміщенні великих підприємств, будівництва, торгових та інших об'єктів.

"Якщо міста з меншим населенням мають проблеми з транспортним рухом, то вони також можуть розробляти такі комплексні схеми транспорту", - додав Парцхаладзе.

Зміни вводяться новою державною будівельною нормою і вступають в силу з 1 вересня.

Раніше стало відомо, що в Україні вводять заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при проектуванні та реконструкції вулиць.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вводить обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг при новому будівництві та реконструкції доріг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: