Прокуратура викрила осіб, які "віджали" половину компанії з системи ProZorro

П'ятниця, 20 липня 2018, 12:32

Київська прокуратура викрила осіб, які незаконно заволоділи 50% частки компанії "Держзакупівлі.онлайн", що входить до системи публічних закупівель Рrozorro та відкритої системи комерційних закупівель RIALTO.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Злочинці, під керівництвом колишнього правоохоронця, погрожуючи розправою, "змусили одного із співвласників компанії укласти вдаваний договір на відчуження належної йому частки корпоративних прав".

В подальшому вони переоформлювали права на підставних осіб.

Реклама:

Наразі на майно ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн" суд наклав арешт, тож у відомстві пишуть, що загрози роботі системи ProZorro відсутні.

Організатору злочину повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах).

Повідомляється, що під час обшуку в його квартирі вилучили велику кількість боєприпасів, а також перероблений саморобно карабін.

Йому оголосили про ще одну підозру за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 263-1 КК України (придбання та зберігання бойових припасів, переробка вогнепальної зброї).

Також правоохоронці оголосили в розшук співучасника злочину, який безпосередньо здійснював фізичний вплив на потерпілого та залякував його.

"За оперативною інформацією зазначена особа переховується на території РФ", - додали у відомстві.

Наразі триває слідство стосовно інших учасників групи.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!