Україна запровадила квоти на імпорт сірчаної кислоти

Понеділок, 2 липня 2018, 19:03

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про запровадження квот на імпорт сірчаної кислоти та олеуму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Комісія розглянула матеріали про результати проведення розслідування щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму, незалежно від країни походження та антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, за результатами розгляду матеріалів, було встановлено, що існує необхідність застосування захисних заходів.

Реклама:

"З метою захисту національного товаровиробника від зростаючого імпорту було застосовано спеціальні заходи щодо імпорту в Україну кислоти сірчаної та олеуму, незалежно від країни походження та експорту, у вигляді квотування імпорту в Україну строком на 3 роки", - повідомляє прес-служба.

"Для захисту національного товаровиробника карбамідо-формальдегідної смоли від недобросовісного імпорту Комісія прийняла рішення, яким застосувала остаточні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну походженням з РФ зі ставкою антидемпінгового мита у розмірі 39,94 % строком на 5 років", - йдеться у повідомленні.

Також Комісія порушила антидемпінгові розслідування щодо імпорту в Україну прутків з вуглецевої та інших легованих сталей походженням з Білорусі та Молдови та цементу походженням з Росії, Білорусі та Молдови.

"За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності чи недоцільності застосування відповідних антидемпінгових заходів", - заявили у МЕРТ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: