РФ продовжила на півроку обмеження транзиту товарів з України

Понеділок, 2 липня 2018, 12:40
 

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про продовження до 1 січня 2019 року заборони на перевезення через територію Росії деяких товарів з України в Казахстан і Киргизію.

Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає "Новая Газета".

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року в Росії вступив в силу указ, що регламентує "забезпечення безпеки" при перевезеннях товарів з України в Казахстан і Киргизію через Росію.

Згідно з документом, транзит став можливий тільки через територію Білорусі.

Реклама:

Перші санкції по відношенню до Росії були затверджені Україною в грудні 2015 року. Тоді під заборону ввезення з Росії на територію України потрапили м'ясні, молочні продукти, хлібобулочні вироби, дитяче харчування, корми для тварин, ряд медичних препаратів і добрив.

Також в січні 2016 року Міністерство економічного розвитку України опублікувало додатковий список товарів, заборонених для поставки з Росії.

У додатковий перелік ембарго потрапили цибуля, консерви, ікра, шоколад, різні соуси і приправи, а також всі похідні від зернових культур.

Після введення Росією обмежень на транзит товарів влади України подали позов до Світової організації торгівлі для їх скасування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: