Виробник хлору готовий відновити роботу за однієї умови

Вівторок, 17 липня 2018, 13:10
 

Єдиний виробник рідкого хлору в Україні компанія "Дніпроазот" готова відновити роботу за умови підвищення цін.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"У зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу, виробництво аміаку і карбаміду в АТ "Дніпроазот" стало економічно невигідним, підприємство було зупинено повністю. В тому числі, зупинила свою роботу хлорна група цехів, обсяг виробництва якої становить лише 10% від загального обсягу", - йдеться в повідомленні.

Однак на підприємстві відзначили, що обладнання з виробництва хлору знаходиться в робочому стані і готове до використання і відновлення виробництва в будь-який момент.

Реклама:

"АТ "Дніпроазот" готове відновити виробництво рідкого хлору, незважаючи на економічні збитки підприємства. Для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ "Дніпроазот" нами розглянута необхідність підвищення цін для якнайшвидшого відновлення роботи зазначених цехів підприємства. У зв'язку з цим, нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію", - зазначає прес-служба.

Повідомляється, що відповідне звернення направлено 2 липня 2018 року в Антимонопольний комітет України і знаходиться на розгляді вже два тижні.

Мета даного звернення - отримати висновок про можливість підвищення підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності вищевказаних дій АТ "Дніпроазот" положенням антимонопольного законодавства України.

Прес-служба відзначає, що нова ціна на хлор, яку вони пропонують встановити, відповідає середньоринкової в 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Прозорро.

"Адміністрація АТ "Дніпроазот", розуміючи всю важливість і значимість даного питання, готова вже зараз укласти прямі контракти на постачання рідкого хлору. Дані контракти вступлять в силу відразу ж після отримання роз'яснень від АМКУ", - відзначили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що Харків може лишитися без води вже в цю суботу. Миколаїв, Кривий Ріг, Житомир можуть залишитись без очищеної питної води в серпні.

Рекомендуємо почитати: Хлорний колапс. Водоканали країни на межі катастрофи

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: