Газопровід "Північний потік" зупинився

Вівторок, 17 липня 2018, 11:40
 

Газопровід "Північний потік" повністю зупинився на планово-попереджувальний ремонт в день переговорів РФ, ЄС та України.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Зупинка магістралі, по якій Євросоюз отримує з Росії 170 млн кубометрів газу на добу, точно збіглася з тристоронніми переговорами з питань взаємодії в газовій сфері між Росією, Україною і Європейською комісією.

Дата переговорів була визначена сторонами з урахуванням насиченого графіка міністра енергетики РФ Олександра Новака. А час ремонту магістралі було погоджено і оприлюднено ще більш ніж рік тому.

Реклама:

Основний порядком переговорів чиновників і керівників профільних компаній стане обговорення умов транзиту газу через територію України європейським споживачам, в тому числі строків транзитних договорів між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Зупинка обох ниток Nord Stream говорить не тільки про важливість поставок російського газу по цій магістралі, а й про значущість українського транзиту. У день зупинки морської труби номінація на прокачку газу через Україну по ужгородському коридору зросла до 189 млн куб. м з 168 млн кубометрів.

Як повідомлялося, делегацію України на тристоронніх переговорах з РФ і ЄС за умовами транспортування газу очолять міністр закордонних справ Павло Клімкін та глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

У консультаціях 17 липня в представництві ЄС в Берліні також візьмуть участь міністр енергетики РФ Олександр Новак та представники "Газпрому".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: