Попались на горіхах: ГПУ візьметься за Продана і ДФС

Понеділок, 16 липня 2018, 18:02

Генеральна прокуратура заявляє про розкриття "стійкого ієрархічного об’єднання" в лавах Державної фіскальної служби.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 16 липня, відповідаючи на запитання, чи вплинуть обшуки у вінницькій ДФС та затриманнякерівника одного з підрозділів на в.о керівника ДФС Мирослава Продана.

"Щодо Продана, на жаль, це правда. Десь на початку цього року ми отримали інформацію про правопорушення пана Продана, які не пов’язані з його посадою колишньою, правопорушення пов’язані з його нинішньою посадою – виконуючого обов’язки керівника ДФС", - відповів Луценко.

Генпрокурор додав, що не може сказати більше, тому що це таємниця слідства.

Реклама:

Він пояснив, що у січні 2018 року слідчі ГПУ зареєстрували провадження щодо, ймовірної, контрабанди горіхів на вінницькій митниці.

"Сьогодні було оголошено про підозру начальнику Вінницької ДФС Осмоловському, йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 255 створення злочинної організації, ч.3 ст. 212 співучасть в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, ч.2 ст. 364 зловживання владою", - сказав генпрокурор.

Згідно висновків експертизи, через такі злочинні дії на вінницькій митниці до державного бюджету не надійшло 300 млн грн.

"Ми вважаємо, що з 2014 року на території Вінниці було створено стійке ієрархічне об’єднання, до складу якого увійшли діючі представники ДФС, які мають серйозні зв’язки зі працівниками центральних урядових інституцій в столиці", - додав він.

"У 2015-2016 році ця злочинна організація забезпечила призначення на важливі посади в ДФС людей, які пов'язані з незаконною діяльністю на Вінницькій митниці", - заявив генпрокурор.

Він додав, що ця справа "не одного дня і навіть не одного місяця" і про її перебіг будуть повідомляти надалі.

Наразі слідство встановлює всіх причетних: перевіряє документи та підписи чиновників, чиї дії призвели до збитків держави.

На думку Луценка, більшість проблем з контрабандою і злочинними схемами в ДФС пов’язані з тим, що у відомства вже кілька років немає очільника.

Як приклад, він також привів проблеми на Волинській митниці, де лише адміністративних правопорушень працівників митниці за 18 місяців зафіксували близько 15 випадків.

Нещодавно керівник Волинської митниці Віктор Кривіцький став тимчасовим виконувачем обов’язків заступника голови Державної фіскальної служби.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: