У "Нафтогазі" розповіли, чого хочуть від тристоронніх переговорів щодо транзиту

Неділя, 15 липня 2018, 11:05
 

НАК "Нафтогаз України" вийде на тристоронні переговори з РФ за участю Європейського Союзу з пропозицією забезпечувати транзит природного газу по своїй території після 2019 року за європейськими правилами.

Про це повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко в ефірі радіо "Новое время", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми їдемо з головною нашою пропозицією - це застосувати європейські правила щодо транзиту російського газу через територію України ... Ми говоримо, що за тими ж правилами, за якими Газпром працює в Європі - ми наполягаємо, щоб Газпром працював і в Україні", - сказав він.

"Це стосується всього: і тарифів на транзит газу, і бронювання потужностей, і обмін даними. Ось все-все-все, як в Європі, так і у нас", - додав він.

Реклама:

За словами Вітренко, такий підхід дозволить зняти дискусії про те, що пропозиції української сторони є необґрунтованими: "Щоб нас ніхто не звинувачував, що українці незрозуміло чого хочуть".

Як повідомлялося, делегацію України на тристоронніх переговорах з РФ і ЄС за умовами транспортування газу очолять міністр закордонних справ Павло Клімкін та глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

У консультаціях 17 липня в представництві ЄС в Берліні також візьмуть участь міністр енергетики РФ Олександр Новак та представники "Газпрому".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: